Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

THEMA-VLOER-WAND

MINIMALISTISCH STRAK OF LIEVER WAT DECORATIEVER?

Je vloeren en wanden hebben grote invloed op de sfeer in huis, en bepalen voor een flink deel de totaalindruk en uitstraling. Dat komt natuurlijk in de eerste plaats door de grote oppervlakken die ze samen voor hun rekening nemen, maar ook door de gekozen materialen, kleuren en texturen. Hoe moet jouw droomhuis voelen? Warm en levendig, of eerder rustig en ruimtelijk?

BRANDER

Van een goed gekozen vloer geniet je elke dag. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe verschillend de beleving van je vloeren kan zijn als je kijkt naar de vele mogelijkheden. De traditionele kamerbrede vloerbedekking is al jaren op zijn retour, maar is voor veel mensen nog altijd onverslaanbaar comfortabel. De natuurlijke warmte van hout of kurk is niet te vergelijken met de praktische voordelen van laminaat of linoleum, of met het populaire minimalisme van de betonnen of epoxy gietvloer. En dan zijn er nog allerlei combinaties van aantrekkelijke eigenschappen verenigd in nieuwe producten. Zo is een vloer met een PVC-toplaag goed betaalbaar en tegelijk zo goed als onverslijtbaar. 

 

Het aanbod is groot en de keuze kan best lastig zijn, maar hangt uiteindelijk gewoon af van je persoonlijke voorkeuren. Hetzelfde geldt voor de wanden in je woning. Of je nu nieuw bouwt of je huis wilt renoveren, het loont de moeite om eerst de mogelijkheden grondig te verkennen voordat je de knoop doorhakt. De strak en glad afgewerkte wand krijgt uiteindelijk nog vaak de voorkeur, maar muren met meer reliëf of met decoratieve elementen geven een verrassend ander effect en zijn daarom de laatste jaren weer in de gratie geraakt. Omdat de keuzes zulke grote verschillen opleveren, doe je er goed aan om eerst eens uitgebreid te kijken en vergelijken. Bij Raab Karcher kun je daar de tijd voor nemen, en bovendien rekenen op deskundig advies.

Video afspelen

WEBER BEAMIX

GIETVLOER MET KARAKTER

Veel mensen kiezen voor het combineren van verschillende materialen en stijlen. Steeds vaker maken daar industriële materialen deel van uit. Dit is zichtbaar in winkels en showrooms, maar ook in bijvoorbeeld keukens en woonkamers. Saint-Gobain Weber Beamix introduceert met weberfloor design een cementgebonden, uniek decoratieve en naadloze gietvloer met karakter. Rustiek en eigentijds, robuust en comfortabel. Het product is verkrijgbaar in zes kleuren, van stoer betongrijs tot warme zandkleurige tinten, en daardoor toepasbaar in uiteenlopende interieurstijlen. Het materiaal is geschikt voor betonnen ondergronden, dekvloeren en zandcementvloeren met of zonder vloerverwarming. Het kan zelfs op een bestaande tegelvloer worden gegoten. Zo heb je snel en gemakkelijk een vlakke en sterke gietvloer met een hoge slijtvastheid. Na het gieten volgt een behandeling met de weberfloor protect kit, bestaande uit een primer en een transparante 2-componenten PU-coating. Die beschermt tegen vuil en vlekken, zorgt ervoor dat de uitstraling van de vloer wordt behouden, en maakt reiniging en onderhoud gemakkelijker. 

Video afspelen

PROMAT

Video afspelen

GUTJAHR ARDEX

ELEKTRISCHE VLOERVERWARMING

De gespreide warmte die vloerverwarming genereert zorgt altijd voor een behaaglijk binnenklimaat. IndorTec THERM-E is een elektrisch vloerverwarmingssysteem van Gutjahr dat eenvoudig kan worden aangebracht en verwarming, ontkoppeling en afdichting ineen is. Dit maakt het systeem niet alleen zeer dun, maar ook bijzonder energie-efficiënt. Omdat de verwarmingskabels volledig in lijm liggen zijn er geen dikke lagen die eerst moeten opwarmen, en bereikt de vloer snel de gewenste temperatuur. IndorTec THERME is geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen.

 

Elektrische vloerverwarming wordt vaak toegepast bij een badkamersanering, waar gescheurde dekvloeren of houten ondergronden problematisch kunnen zijn.

OMDAT DE KEUZES ZULKE GROTE VERSCHILLEN OPLEVEREN, DOE JE ER GOED AAN OM EERST EENS UITGEBREID TE KIJKEN EN VERGELIJKEN

IndorTec THERM-E ontkoppelt de bedekkingen van de ondergrond en compenseert zo spanningen. Het systeem kan direct als combinatieafdichting in badkamers worden toegepast. Dan zijn alleen nog bij de voegen en het eindstuk van de verwarmingskabel afdichtingslijm en afdichtbanden nodig. De speciale geometrie van de draagmat zorgt ervoor dat minder holle ruimtes worden opgewarmd, waardoor je met IndorTec THERM-E tien procent minder energie nodig hebt.

PERFECT VLAKKE ONDERVLOER

Bij een verbouwing of complete renovatie is een nieuwe vloer vaak de fraaie bekroning van al het werk. In gedachten geniet je al van het eindresultaat en het comfort van de vloer die je met zorg hebt gekozen. Het kan eigenlijk niet snel genoeg voor elkaar zijn, maar haastige spoed is zelden goed. Om vele jaren zonder ergernis van je nieuwe vloer te kunnen genieten, is ook aandacht nodig voor wat eronder ligt. Of je nu kiest voor vloerbedekking, hout of laminaat, de ondergrond moet vlak zijn en voldoende draagkracht hebben om dat zo te houden. 

 

Systeemfloor van Promat is de perfecte onderlaag voor alle vloerafwerkingen. De dunne vloerelementen worden eenvoudig in het werk gelegd en verlijmd tot een stabiele en duurzame ondergrond, waarmee je elke bestaande vloer stevig opwaardeert. Systeemfloor is een onbrandbaar (klasse A1) systeem van in elkaar passende vloerdelen met gefreesde randen in een homogene gipsmatrixplaat versterkt met glasvezels. Met de Systeemfloor basisplaat kun je daarom een bestaande vloer snel, droog en economisch opwaarderen naar een perfect gladde onderlaag, geschikt voor elke soort vloerbedekking.

WEBER BEAMIX

Video afspelen

SINIAT

DROOM VAN EEN WARME VLOER

Vloerverwarming is populair vanwege het onovertroffen comfort. Het past ook perfect bij de ontwikkeling waarin de CV-ketel wordt ingeruild voor een warmtepomp. Fermacell biedt een snelle droogbouwoplossing voor vloerverwarmingssystemen, zowel bij nieuwbouw als renovatie. De vloerelementen bestaan uit twee lagen gipsvezelplaat, verkrijgbaar in verschillende diktes en formaten. De verspringende lagen zorgen voor een liplas die de montage heel eenvoudig maakt. Je kunt kiezen voor alleen de gipsvezelplaten, of voor een onderlaag van houtvezelplaat, minerale wol, vilt of polystyreen. Zo kun je ongelijke vloeren egaliseren en tegelijkertijd warmte- en geluidsisolatie realiseren.

Video afspelen

FERMACELL

Vloerverwarming is een droom die vaak in duigen valt bij een renovatie. De vloer kan vaak maar beperkt worden verhoogd, terwijl wel 7 tot 10 cm nodig is. Met de totaaloplossing van Fermacell en JK Vloerverwarming blijft het niet bij dromen. De 2E26 vloerelementen zijn inclusief de isolerende viltlaag maar 34 mm dik. Eventueel kan een extra druklaag van 10 mm worden toegevoegd, waarmee de totale vloeropbouw beperkt blijft tot hooguit 50 mm. Met Uniwarm biedt Fermacell een compleet modulair lagetemperatuurklimaatsysteem aan. De leidingen in de 18 mm dikke gipsvezelplaten zijn gekoppeld aan een warmtepomp. Deze vloerverwarmingselementen fungeren als verwarmingslichaam, koelsysteem en afbouwplaat ineen.

FERMACELL, FOTO: ®OSSIP

WANDSYSTEMEN VAN GIPS

Wat voor vloeren geldt, geldt evenzeer voor wanden: het is niet zozeer de zichtbare afwerking die het eindresultaat bepaalt, maar vooral de ondergrond. Zonder gipsplaten wordt nauwelijks nog een verbouwing voltooid, maar de ene plaat is de andere niet. Met de wandsystemen van Gyproc ben je verzekerd van de beste materialen. Ieder wandsysteem bezit unieke kenmerken die, afhankelijk van de praktijksituatie, slimme montagevoordelen opleveren. Op elke plek is eenvoudig een wand te realiseren, maar met het wandsysteem alleen ben je er nog niet. Door de wand strak en glad af te werken, creëer je een geschikte basis voor behang of sauswerk.

Video afspelen

GYPROC HABITO

Gyproc gipskartonwanden zijn eenvoudig af te werken met enkele hoogwaardige producten. Met Gyproc Wapeningsband wapen je alle voegen om ze vervolgens met de kant-en-klare voegpasta Gyproc ProMix Elite glad te maken. De hoeken worden stevig met Gyproc AquaBead corners, hoekbeschermers die met water-geactiveerde lijm snel vastzitten. Het voorstrijkmiddel Gyproc Diepgrond vermindert de zuigende werking van de wand, waardoor je bespaart op muurverf, latex of behanglijm. Daarnaast heft Diepgrond het zuigingsverschil tussen de wand en het afgewerkte oppervlak op, wat zorgt voor een optimaal resultaat.

STRAK EN SFEERVOL STUCWERK

De meeste mensen zien het liefst strak stucwerk op de muren. Dat is niet alleen mooi en praktisch, maar zorgt ook voor sfeer en uitstraling. De eerste stap bij een wand van cement of baksteen is het raap- of pleisterwerk. Dat is vakwerk dat het beste door een stucadoor wordt gedaan voor een mooi vlak resultaat. Bij een laagdikte tot 6 millimeter gipsmortel heet het pleisterwerk, terwijl raapwerk wel vijf centimeter dik kan zijn. Na droging is de wand behangklaar of sausklaar, maar je kunt ook kiezen voor een afwerking met sierpleister

Video afspelen

STRIKOLITH

Sierpleister is mooi en praktisch, en kan in kleur worden aangebracht, zodat je niet meer hoeft te schilderen. Bij onverhoopte kleine beschadigingen is dan ook geen kleurverschil te zien. Strikolith Design Micro wordt binnen toegepast als decoratieve pleister. Deze door-en-door gekleurde pleister geeft een kras- en stootvast eindresultaat. Strikolith Design Micro bevat fijn marmermeel voor een strakke en zeer fijnkorrelige uitstraling, en is verkrijgbaar in alle kleuren uit de Strikolith Kleurenwaaier.

DECORATIEF PLEISTERWERK

De kleur van de wanden is in grote mate bepalend voor de beleving van een ruimte. En ook al valt het van een afstandje niet zo op, ook de structuur speelt een rol in de beleving. Voor het duurzaam verfraaien van wanden en plafonds maakt Brander professionele spuit- en sierpleisters. VBK Pleister KV is een witte reparatie- en egalisatiepleister die verspuitbaar is en grote wandvlakken uitermate glad en hard maakt. Met één laag is de wand al behangklaar, na twee lagen verfklaar. De pleister poedert niet en is toe te passen op de meest voorkomende minerale ondergronden. Naschuren is meestal niet nodig.

 

Met Brander Stucco geef je je muren een subtiele hedendaagse uitstraling. Dankzij de soepele verwerking en snelle droogtijd is het mogelijk twee lagen in korte tijd na elkaar aan te brengen. Deze decoratieve pleister met een natuurlijke en robuuste uitstraling is verkrijgbaar in Matt, Gloss, Beton en Metallic. Met zes kleurgroepen geeft Brander Stucco je de kans om uitgesproken accenten in je huis te leggen en bijvoorbeeld bij grotere oppervlakken te kiezen voor een rustiger uitstraling. Dankzij de nieuwe kleurenvariëteit, met zowel zachte tinten als intensere kleuren, is in elk interieur harmonie te bereiken.

KIEREN EN RANDEN DUURZAAM DICHT

Hoe keurig er ook wordt gewerkt, bij vloeren en muren blijven altijd naden, randen en kieren zichtbaar. De kitspuit wordt dan ook veelvuldig gehanteerd in de bouw. De afwerking van randen en kieren tussen verschillende materialen wil je niet alleen zo onopvallend mogelijk houden, je wilt er voorlopig ook geen omkijken meer naar hebben. Den Braven Sealants staat bekend als fabrikant van kwaliteitskitten.

Video afspelen

DEN BRAVEN

Zwaluw All-In-One-Seal is een perfect overschilderbare allround hybride afdichtingskit voor binnen en buiten, geschikt voor vrijwel alle aansluiten dilatatievoegen en als topafdichting in beglazingssystemen. Zwaluw Silicone Colours + Natural Stone, schimmel- en waterbestendig en verkrijgbaar in 15 kleuren, is speciaal ontwikkeld voor voegen in natuursteen, beton, metselwerk, keukens, badkamers en douches.

GYPROC

INDUSTRIEEL, WARM EN STIJLVOL

De betonlook is helemaal van deze tijd, maar veel producten voor vloer- en wandafwerking worden door zowel architecten als consumenten te kil, te grijs en te saai gevonden. Forbo Eurocol heeft daarop ingespeeld met de ontwikkeling van BetonDesign. Dat is inmiddels leverbaar in tien fraaie kleuren. Elke vloer en wand kan een unieke uitstraling krijgen, omdat de verwerker met BetonDesign eenvoudig natuurgetrouw reliëf en kleurschakeringen kan aanbrengen. Daarmee wordt je vloer of wand net zo industrieel, warm en stijlvol als jij wilt. Gebruikssporen horen erbij, maar zo krijgt je vloer door de jaren heen steeds meer karakter.

Video afspelen

FORBO EUROCOL

Voor de afwerking met de zo gewilde betonlook moet de ondervloer meestal eerst nauwkeurig worden geëgaliseerd. Met FloorColouring van Eurocol kun je die egalisatielaag meteen al voorzien van een fraaie kleur en karakteristieke glans. Die laag, met pigment op kleur gebracht, is dan meteen de vloerafwerking: twee vliegen in één klap. Drie moderne industriële kleuren – White, Soft Black en Brown – kun je in intensiteit aanpassen met het FloorColouring-pigmentatiepoeder. Zo creëer je een moderne vloer met een decoratieve, industriële uitstraling die haar gelijke niet kent.

FORBO EUROCOL

VOEG ALS KROON OP TEGELWERK

Een mooie vloer- of wandtegel uitkiezen voor je woonkamer of hal, badkamer of keuken, daar neem je natuurlijk de tijd voor. Maar dat is pas het halve werk, want net zo belangrijk is de keuze van de voeg. Bij Omnicol vergelijken ze het met een schilderij, dat pas echt goed uit de verf komt met de juiste lijst. Dat geldt ook voor tegels en plavuizen, maar daar gaat het om meer dan hoe het eruit ziet. Onder ideale omstandigheden blijft het voegwerk net zo lang mooi als de tegels. In de praktijk blijkt het vaak veel kwetsbaarder.

Video afspelen

OMNICOL

Een goede kwaliteit voeg houdt lang zijn frisse kleur, stoot vuil af, laat zich makkelijk schoonmaken, is minder gevoelig voor schimmel, en gaat veel langer mee. Kortom, er zijn esthetische en praktische redenen om te kiezen voor hoge kwaliteit. PROF 123 omnifill van Omnicol is een 3-componenten voegsysteem van epoxy. Dat is keihard en dus bijzonder duurzaam, en verkrijgbaar in 24 diepe kleuren. Geschikt voor keramische tegels en plavuizen, maar ook voor gepolijst natuursteen of delicate glastegels.

STERKE EN FRAAIE PVC-VLOEREN

In veel Nederlandse interieurs zijn PVC-vloeren niet meer weg te denken. Dat komt voor een deel door de vele mogelijkheden om je huis een unieke stijl en sfeer te geven, en ook omdat PVC-vloeren zoveel praktische voordelen bieden. Ze zijn niet alleen sterk en duurzaam, en daarmee ideaal voor intensief belopen ruimtes, maar ook waterbestendig en gemakkelijk in onderhoud. Bij vloerenspecialist Raab Karcher zijn naast tapijt-, laminaat- en vinylvloeren ook PVC-vloeren al jaren een vaste waarde. Met ruim 75 decors heb je de keuze uit een veelzijdige mix van kleuren en interieurstijlen.

Van hippe betonlook tot stijlvol visgraatmotief, van trendy marmerlook tot warme houtdecors in klassieke plankpatronen: de keuze is groot in de collectie van Gelasta, waarin het draait het om kwaliteit. Elk decor is met zorg en aandacht ontwikkeld, en direct leverbaar. Neem bijvoorbeeld de prachtige eikendecors, die echt iets toevoegen aan je interieur en eenvoudig te combineren zijn met hedendaagse woonstijlen. Meerdere decors zijn voorzien van een geaccentueerde v-groef en een Register Embossed toplaag, waarmee de vloer nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden is.

OMNICOL & MOSA

GELASTA

THEMA’S

RAAB KARCHER / UCASA

GREENWORKS

ONTWIKKELINGEN IN DE BOUW

TEGELS

VLOER & WAND

SANITAIR

HOUT

DEUREN

STENEN

GEVEL & DAK

ISOLATIE

DAGLICHT

KEUKENS

ADRESGEGEVENS

Villeroy & Boch tegels noviteiten 2021:

Individuele ontwerpen in modern wonen en leven –

 

Nieuwe wand- en vloerconcepten en de nieuwe systeemserie PRO ARCHITECTURA 3.0

 

Hout, beton, steen en inspirerende kleuren en diverse formaten – de collectie 2021 van Villeroy & Boch Tegels brengt het moderne leven tot leven: de nieuwe serie vertolkt populaire materiaalimpressies met hoogwaardige oppervlakken en harmonieuze kleuren in keramiek. Bovendien opent het nieuwe PRO ARCHITECTURA 3.0 kleur- en formaatsysteem een ​​fascinerende wereld van ontwerp- en toepassingsmogelijkheden voor planners en architecten.

Populaire materialen verschijningen in keramiek

Het wand- en vloerconcept OAK SIDE brengt een edele eikenhouten look over op matte, gestructureerde VilboStone tegels en licht reliëf wandtegels van aardewerk, die goed passen bij een huiselijke sfeer met een natuurlijke flair. De veelzijdigheid van beton, dat er puristisch of rustiek uitziet afhankelijk van de kleur- en materiaalcombinatie, inspireerde het heldere design van het PURE BASE wand- en vloerconcept. De hoogtepunten van de serie zijn decoratieve tegels die historische tegelpatronen combineren om patchworks met een gebruikte look te creëren. Het RESTONICA wandconcept combineert basistegels in natuursteenlook met een handgemaakte reliëfdecoratie in expressieve wanddesigns. Met drie koele grijstinten biedt het ongeglazuurde VilboStone porseleinen steengoed HUDSON nog meer mogelijkheden voor rustige oppervlaktedesigns met een zandsteen-look.

Esthetiek en functie

De nieuwe tegelseries van Villeroy & Boch overtuigen zowel qua esthetiek als qua functionaliteit. De ontwerpconcepten reproduceren niet alleen de looks van hout, beton of steen op een natuurlijke manier, maar herinterpreteren ze ook onafhankelijk met behulp van de nieuwste technologie. Bovendien overtreffen ze hun rolmodellen in termen van functionaliteit, omdat ze alle voordelen van hoogwaardig keramiek bieden – van het onderhoudsgemak van de gemakkelijk te reinigen oppervlakken met CeramicPlus en VilbostonePlus tot slipvastheid en duurzaamheid tot duurzaamheid.

Video afspelen

Professioneel PRO ARCHITECTURA 3.0-concept met drievoudige meerwaarde

Een speciale focus voor het jaar 2021 is het kleur- en formaatconcept PRO ARCHITECTURA 3.0, dat planners en architecten een drievoudige meerwaarde biedt:


De succesvolle series PRO ARCHITECTURA, COLORVISION en GRANIFLOOR werden gecombineerd in PRO ARCHITECTURA 3.0 tot een helder, modulair 3-in-1-systeem waarin kleuren, formaten, oppervlakken en materialen harmonieus op elkaar zijn afgestemd.

Dit alles-in-een-principe maakt een snelle oriëntatie mogelijk en inspireert ook tot fascinerende combinaties en individuele planning.


In samenwerking met de architect en kleurontwerper Prof. Dr. Axel Buether ontwikkelde kleurconcept biedt talloze mogelijkheden om sferen te creëren en / of functies en structuren in de ruimte te verduidelijken.

PRO ARCHITECTURA 3.0 staat voor individuele en toonaangevende oplossingen voor projecten van alle soorten en maten. Zwembad of spa, school of kleuterschool, hotel of grote keuken, appartementsgebouw of eengezinswoning – PRO ARCHITECTURA 3.0 voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van slipvastheid en slipvastheid, reinigingsgemak en hygiëne. Tegelijkertijd geven de inspirerende kleurenmatrix, de modulariteit van het formaatsysteem en opdrachtgerelateerde maatwerkproducten de planner alle vrijheid om de ruimtelijke architectuur functioneel en esthetisch vorm te geven.

AEG SenseCook® – Koken als een chef

De nieuwe dynamische range SenseCook® inductiekookplaten biedt de perfecte ondersteuning in de keuken. Of het nu gaat om sous vide bereidingen, bakken en braden, of kokend water onder controle houden, de SenseCook® kookplaten beheersen en automatiseren elke stap. De range bestaat uit de SensePro® en de SenseFry® kookplaten en de SenseBoil® inductiekookplaat. Ideaal voor wie niet zo thuis is in de keuken, maar wel graag perfecte gerechten op tafel wil zetten. De inductiekookplaten zijn ook een absolute toevoeging in de keukens van (hobby)koks die hun meesterwerken hiermee nog meer kunnen perfectioneren.

SensePro® kookplaat

AEG’s meest geavanceerde inductiekookplaat wordt geleverd met ‘s werelds eerste draadloze en batterijloze kerntemperatuurmeter. Dit zorgt voor fantastische resultaten ongeacht de kooktechniek of het gerecht. Van het koken van aardappelen tot het bakken van een steak- rauw, medium of doorbakken of zelfs sous-vide bereid op de plaat. Door middel van het intuïtieve TFT scherm begeleidt de kookplaat het hele proces. Selecteer eenvoudig welk gerecht er bereid moet worden en de kookplaat zal een signaal geven wanneer de kerntemperatuur is bereikt.

SenseFry® kookplaat

Met de SenseFry® kookplaat behoren inschattingen met betrekking tot de juiste temperatuur van de pan tot het verleden. De baksensor weet precies wanneer de pan op de juiste temperatuur is en zal een seintje geven wanneer er iets in de pan kan. De baksensor zorgt er ook voor dat de temperatuur constant blijft. Waarbij deze rekening houdt met de warmte afgifte van de pan en het soort gerecht dat u aan het bereiden bent. 

Video afspelen

Selecteer in het intuïtieve aanraakscherm simpelweg het ingrediënt wat u wilt bereiden en het gewenste eindresultaat (rosé, medium, doorbakken) en de kookplaat doet de rest.

SenseBoil® inductiekookplaat

De SenseBoil® inductiekookplaat detecteert wanneer het water in de pan het kookpunt heeft bereikt. De boil-functie past dan automatisch de temperatuurinstelling aan. Ongeacht de grootte van de pan, met of zonder deksel. Het is dus voortaan niet meer nodig om bij de pan te blijven, overkoken behoort tot het verleden. De SenseBoil® inductiekookplaat is in zowel 60 als 80 cm verkrijgbaar.

Eén apparaat die kan opwarmen, bakken én stomen

De thuiskok haalt met deze ATAG 3-in-1 oven een unieke alleskunner in huis. Eén apparaat die kan opwarmen, bakken én stomen. De combinatie van verschillende ovenfuncties, bijvoorbeeld hetelucht en stoom, zorgt er eigenlijk voor dat het geen 3-in-1 maar 5-in-1 oven is. Bijzonder aan deze ATAG oven is dat deze beschikt over een volwaardige stoomfunctie. Dit zorgt ervoor dat ook groenten, vlees en vis gestoomd kunnen worden zonder risico van smaakoverdracht.

 

Van buiten een compacte oven maar van binnen de grootste in zijn soort. De ATAG 3-in-1 oven heeft een inhoud van maar liefst 50 liter. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor het gerecht in de oven. Bovendien kan de hetelucht beter rondom het gerecht circuleren wat het garen bevordert.

Video afspelen

Ook maakt deze oven het mogelijk om een gerecht in fase te bereiden. Grill bijvoorbeeld eerst het vlees, verwarm daarna met hetelucht en gaar tot slot na met stoom. Handmatig in te stellen of via automatische programma’s. Malser en krokanter kunt u het niet krijgen.

Voor een unieke ervaring, iedere dag. Siemens studioLine.

Combineer Siemens keukenapparatuur tot een visuele eenheid.

Onze inbouwapparatuur geeft u alle vrijheid om de apparaten in uw droomkeuken naar wens te combineren, zonder dat u compromissen hoeft te sluiten op bijvoorbeeld vormgeving. Ons strakke design maakt elke keuken tot één geheel. Zo combineert u alle iQ700 apparaten naadloos met elkaar. En doordat de hoogte van het bedieningspaneel van alle apparaten gelijk is, combineert u alle apparaten perfect horizontaal en verticaal. Combi-stoomoven boven, magnetron eronder, koffieautomaat of compacte bakoven ernaast. Welke apparaten u ook combineert, een Siemens keuken vormt altijd een perfect geheel. En om het geheel helemaal af te maken, kan de onderkant van de oven en de rand van de kast afgedekt worden met een afdekstrip.

Fascinerend vanaf de eerste indruk.  

Alleen het beste is goed genoeg bij de studioLine ovens. De ovens kenmerken zich door vernieuwende toegepaste technologie, hoogwaardige materialen en uitmuntend vakmanschap. Dat is te zien, te voelen, en vooral: naar eigen wens te combineren.

Video afspelen

De studioLine ovens zijn voorzien van hoogwaardige materialen. Zo zijn de ovens afgewerkt met blackSteel; een extra donkere versie van geborsteld RVS. Daarnaast zijn de ovens voorzien van een roestvrijstalen draaiknop en extra donkere ovendeur. De verschillende elementen zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen een prachtig geheel.

Video afspelen

Rural Chic: op de grens van binnen en buiten

Rural Chic is een nieuwe mix van landelijke en industrieel. In deze trend zie je grote gebaren met strakke architectonische lijnen. De look-and-feel is stoer, chic en handgemaakt. Buitenmaterialen zoals onbewerkt hout, steen, marmer en staal krijgen een premiumstatus, en groendecoratie wordt verheven tot onderdeel van het ontwerp.

Rural Chic in de keuken

De Rural Chic keuken loopt naadloos over in de living. Met extra lage naast hoge zitplekken en een groen’strook’ wordt een buitenterras gecreëerd in de keuken. Opvallende elementen zijn bijvoorbeeld het lichtgroene marmeren kookeiland in de kleur Calacatta Green, met een spoelunit afgewerkt met TopLaminaat in de kleur Roots een Selsiuz kokendwaterkraan en spoelbak in de kleur Copper. 

Uitgesproken marmer in combinatie met stoer hout

Marmertinten blijven populair. Verde Alpi en Calacatta Green zijn twee nieuwe uitgesproken groene en wit-groene marmers in de Evora Ceramics collectie. Ze zijn een directe vertaling van het originele marmer met dezelfde naam. De afwerking in hoogglans maken de bladen superluxe. En ze passen perfect in de trend Rural Chic. Hier is Calacatta green gecombineerd met TopLaminaat Roots. Deze stoere kleur met zichtbare nerven en noesten heeft een natuurgetrouwe structuur en tekening.

 

Video afspelen

Puro Antibacterieel

Puro Marazzi Antibacterial is de nieuwe antibacteriële technologie voor keramische tegels. Ontwikkelt om tot 99,9% van de bacteriën, schimmels en andere schadelijke micro-organismen te elimineren, het snel en effectief bestrijden van hun verspreiding en het voorkomen van de vorming van vlekken en onaangename geuren.

De antibacteriële werking, getest volgens de strengste internationale normen, is gegarandeerd door een geavanceerde en exclusieve zilverionenbehandeling die tijdens het productieproces zorgt voor actieve en permanente bescherming van oppervlakten in alle lichtomstandigheden, ook bij afwezigheid van UV-stralen.

Kies je eigen stijl met Motto by Mosa

De mooiste designtegels voor vloer en wand die passen bij jouw interieurstijl. Laat je inspireren door de ontwerpers van Mosa door Douglas & Jones.

Vloertegels geïnspireerd op beton, zand en hout 135 jaar vakmanschap en eigentijds Dutch Design komen samen in de vloertegels van Motto by Mosa. Het resultaat is tijdloze tegels die een leven lang meegaan. Dankzij hun duurzame eigenschappen zijn de vloertegels geschikt voor alle denkbare ruimtes. Van je keuken en je woonkamer tot de hal. Onze ontwerpers ontwikkelden drie typen tegels voor je vloer: Form, Grain en Leaf. Daarbij lieten zij zich inspireren door de eigenschappen van beton, zand en hout.

 

Perfecte tegelcombinaties voor je badkamer Een nieuwe badkamer begint met het uitzoeken van tegels. Vaak slaat al snel de keuzestress toe. Want de opties zijn nogal overweldigend. Om het proces makkelijker te maken stelden de ontwerpers van Mosa perfecte tegelcombinaties voor vloer en wand samen, in zes verschillende sferen. Zo weet je zeker dat de wandtegels mooi kleuren bij de vloertegels, en kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt kiezen uit de sferen Serene, Expressive, Noble, Natural, Cosy en Royal. Elke sfeer bestaat uit verschillende vloer-, wand- en accenttegels. Daarmee stel je eenvoudig een unieke tegelmix samen die voldoet aan jouw wensen én budget. Wel de vrijheid, niet de stress!

Online designtools 

Vind je het moeilijk om je voor te stellen welke impact een tegel heeft op de ruimte? Of twijfel je nog tussen verschillende tegels of patronen? Maak dan gebruik van onze configurator. Deze online designtool helpt je om het eindresultaat te visualiseren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Designtool voor de vloer

De stroken van Leaf hebben een ander effect dan de vierkante vloertegels van Form en Grain. En een lichte tegel geeft je woonkamer een totaal andere uitstraling dan een donkere. Met de vloertegelconfigurator zie je in één oogopslag hoe kleur en formaat de ruimte beïnvloeden. 

Designtool voor de badkamer 

Grote tegels of juist kleine? Mat of glanzend? Wel of geen accentwand? Ontdek alle mogelijkheden met onze badkamerconfigurator. Als je tevreden bent over de badkamer kun je jouw ontwerp bewaren. Dat is bijvoorbeeld handig bij een showroombezoek. De adviseur kan dan meteen zien welke tegels je hebt gekozen.

Altijd een kraan die bij je past

Iedere keuken is anders. Daarom biedt Quooker een brede collectie kranen. Zo zijn er ronde, rechte, klassieke en moderne modellen en zijn alle kranen verkrijgbaar in verschillende finishes. Van tijdloos chroom of rvs tot uitgesproken zwart, goud en messing patina. De Quooker kranen zijn niet alleen mooi maar ook nog eens bijzonder energiezuinig. Het stand-by energieverbruik is maar 5 cent per dag. En wil je naast 100˚C kokend, warm en koud ook gekoeld en bruisend water uit de kraan tappen? Sluit dan de Quooker CUBE aan op je Quooker systeem. Zo biedt Quooker altijd een kraan die bij je past.

Video afspelen

Profido serie van RAKO

Het traditionele terrazzo-materiaal maakt een comeback met een geweldige uitstraling en kwaliteit. De Porfido-serie biedt maar liefst zes kleuropties. Generatie op generatie hebben op terrazzo-oppervlakken gelopen, en deze oppervlakken zijn eigenlijk nooit oud of saai geworden. Het tijdloze ontwerp en de uitstekende technische parameters bepalen vooraf de wandtegels van de Porfido-serie die te gebruik zijn in woonhuizen en grote faciliteiten, bedrijfsgebouwen. Verglaasd geglazuurde keramische vloertegels met gekleurde romp in de formaten 120 x 60, 60 x 60 en 20 x 20 cm en gerectificeerde randen kunnen onderling gecombineerd worden. De verscheidenheid en diversiteit aan producten zijn ideaal voor ontwerpers en architecten: ze waarderen ze dan ook bij het uitvoeren van eigentijdse en trendy projecten, het gebruik ervan is bijna onbeperkt.

 

Het voordeel van de wandtegels uit de Porfido-serie is ongetwijfeld hun visuele uitstraling, gebaseerd op het contrast van glanzende en matte korrels, waarbij de details zo kenmerkend zijn voor traditioneel terrazzo. 

Profido serie van RAKO

Wat de oppervlakteweerstand betreft, wordt de antislipwaarde van R10 / B gecombineerd met matte, prettig aanvoelende oppervlakken die gemakkelijk kunnen worden gereinigd (oppervlakken gemarkeerd met het ABS-pictogram). Deze serie wordt uitgebreid met andere elementen: op maat gesneden mozaïek van 5 x 5 cm en functionele accessoires, zoals traptegels en plinten.

Video afspelen

Nog meer kleuraccenten in de keuken

Al sinds 1976 staat Reginox uit Rijssen voor kwaliteit in rvs spoelbakken en werkbladen voor de keuken. In eigen huis ontwerpen, ontwikkelen en produceren zij spoelunits en werkbladen in een groot aantal stijlen en uitvoeringen. Daarnaast levert Reginox bijpassende kranen en accessoires. Met een innovatief aanbod richten zij zich op de nationale én internationale keuken- en projectmarkt. Op grond van hun ervaring weten ze wat consumenten willen en wat de relaties verwachten. Zo onderscheiden de rvs producten zich door een goede balans tussen vorm en functie, en maakt Reginox in het productieproces gebruik van hoogwaardige materialen en moderne dieptrektechnieken.

 

Reginox heeft de granieten lijn uitgebreid met de Texel vlakbouw spoelbak. Als onderdeel van de Regi-Granite serie zijn de Texel spoelbakken gemaakt van een speciale mix van graniet en synthetische hars. Deze vlakbouw spoelbakken zijn verkrijgbaar in het formaat 40×40 en 50×40 in de kleuren Pure Black en Black Silvery.

 

Om de spoelbak nog meer aan te laten sluiten bij het kleurgebruik in de keuken, is het vanaf nu mogelijk om de afvoerset van de Reginox Regi-Granite serie Amsterdam en Texel te wijzigen. Het originele rvs overloopplaatje en de zeef, zijn te vervangen door een overloopplaatje en zeef in de kleuren Pure Black, Gun Metal, Copper en Gold. Het wijzigen van de accenten in de spoelbak maakt het dat deze nog unieker en persoonlijk wordt. Het overloopplaatje is zelf eenvoudig te vervangen en kan zo nog meer matchen bij bijvoorbeeld een gekleurde kraan of zeepdispenser.

Sakrete Multimortel

De alleskunner onder de mortels

Sakrete heeft de 16 in 1 mortel nog verder doorontwikkeld tot een unieke Multimortel, die nu al geschikt is voor meer dan 24 verschillende toepassingen. Zo heeft men vrijwel altijd de juiste mortel voorhanden om de klus te klaren.

Multi-inzetbaar

Multimortel heeft een uitgebalanceerde samenstelling van de nieuwste grondstoffen en additieven. De goede verwerkbaarheid, hoge hechtsterkte, hoge stabiliteit en het uitstekende watervasthoudende vermogen geven deze mortel de unieke eigenschappen voor 24 verschillende toepassingen. Zo is het mogelijk om met deze mortel vrijwel alle metselstenen te metselen (ook dunbed en doorstrijk), stucen, cementdekvloeren te leggen of tegels te zetten. Maar ook voegen, ondersabelen, chipperen en het vastzetten van dakvorsten, dorpels en muurafdekkers. Multimortel is ook uitermate geschikt voor toepassing in aardbevingsgebieden en is door de unieke eigenschappen dé probleemoplosser bij uitstek voor diverse moeilijke morteltoepassingen.

Bespaar op alle fronten

Maar dat is nog niet alles. Denk ook aan ruimtebesparingen in klusbussen en magazijnen. Arbeidsbesparing doordat gronderen of voorbevochtigen niet meer nodig is. En dat scheelt tijd en arbeid. Sakrete Multimortel wordt geleverd in regendichte PE zakken van 25 kg met een verlengde houdbaarheid tot minimaal 24 maanden. Probeer het en laat u verrassen!

Warmte snel en eenvoudig regelen

Elektrische vloer- en wandverwarming zorgt voor een aangenaam woonklimaat

Snel een aangename warmte op het juiste moment en op de gewenste vloer- en wandoppervlakken met de elektrische verwarming Schlüter-DITRA-HEAT-E. Dankzij een wifi-thermostaat met bijbehorende app kunt u het systeem nu ook via een smartphone of tablet aansturen. De uitstekende warmtegeleidings- en warmteopslagkenmerken van keramische tegels en natuursteen worden hiermee optimaal benut.

 

Dit comfort is prijsgunstiger dan gewoonlijk bij een elektrische verwarming wordt aangenomen. Dit komt doordat bij de Schlüter-DITRA-HEAT-E vloer- en wandverwarming de verwarmingskabels in de ontkoppelingsmat zijn gelegd en dus vlak onder de tegelbekleding liggen. In de praktijk betekent dit dat de warmte snel en efficiënt aan het tegeloppervlak komt. Binnen ca. 15 minuten neemt de temperatuur met max. 4°C toe. Doordat de ontkoppelingsmat DITRA-HEAT-DUO wordt gebruikt, neemt het contactgeluid naar aangrenzende ruimtes met max. 13 dB af.

Video afspelen

Met moderne thermostaten wordt de sturing van de elektrische vloer- en wandverwarming heel eenvoudig en makkelijk, via bijv. een gratis app op een smartphone of tablet. Dit betekent dat u het systeem onderweg zo kunt programmeren dat u bij thuiskomst de gewenste temperatuur heeft. U kunt ook de elektrische verwarming via een handige touchscreen of met een klassieke aan/uit-schakelaar regelen.

DUURZAAM EN SNEL RENOVEREN 

Een vernieuwend product op tegelgebied is het Keratop Tec-Board paneel van Asselux, een Nederlands bedrijf dat onder meer is gespecialiseerd in semi-prefab afbouwsystemen voor badkamers, keukens en toiletgroepen.

Deze lichtgewicht prefab panelen, gemaakt van hardschuim met een groot formaat hoogwaardige keramische tegel als afwerking, zijn circulair toepasbaar en ideaal voor een duurzame renovatie. Met de panelen zijn eenvoudig grote veranderingen te realiseren, omdat Keratop Tec-Board direct over bestaand tegel- en regelwerk kan worden geplaatst en sloopwerk meestal niet nodig is. 

De panelen zijn spanning- en scheuroverbruggend en het modulaire systeem zorgt voor een versneld werkproces. Dat betekent minder overlast, want de badkamer kun je niet lang missen. Keratop Tec-Board maakt renovatieprojecten minder arbeidsintensief en werkt kostenverlagend in vergelijking met standaard tegelwerk. Het vrijwel voegloze eindresultaat is onderhoudsarm en straalt eenvoud en luxe uit.

Video afspelen

De collectie bestaat uit een basispakket met standaard formaten, diktes en kleuren. Naast vloer- en wandpanelen zijn er ook bijpassende prefab elementen, waaronder toiletpanelen en douchevloeren. 

DE STIJLVOLLE KLEUREN VAN BETONDESIGN

BETONDESIGN WAS HET EERSTE SURFACE FINISHING-PRODUCT WAARMEE FORBO EUROCOL EEN NIEUW MARKTSEGMENT BETRAD. INTUSSEN IS HET LEVERBAAR IN TIEN FRAAIE KLEUREN EN ALS SPECIAL VOOR GROTERE PROJECTEN.

Vanaf het moment dat Forbo Eurocol BetonDesign in 2015 introduceerde, werd het bedrijf uit Wormerveer een belangrijke speler op het gebied van pasteuze vloer- en wandafwerkingen en gietvloeren. ‘Surface Finishing-producten’, in Eurocol-termen. Hierna zouden nog diverse nieuwe producten volgen, zoals FloorColouring. Een egalisatielaag als vloerafwerking, die met pigment op kleur wordt gebracht. En deze ontwikkeling van nieuwe producten gaat alsmaar door. De uitbreiding van het BetonDesign-assortiment met nieuwe kleuren is daar een prima voorbeeld van.

INDUSTRIEEL, WARM EN STIJLVOL

BetonDesign bleek al direct na de introductie een groot succes. In de markt was duidelijk behoefte aan een vloer- en wandafwerking in betonlook, die anders was dan anders. Er bestond destijds al het een en ander op dit gebied, maar klanten en architecten waren niet altijd onverdeeld enthousiast over de uitstraling van die producten. ‘Te kil, te grijs, te vlak en te saai’ waren veelgehoorde reacties. BetonDesign van Forbo Eurocol is duidelijk anders. De verwerker kan er eenvoudig natuurgetrouwe ‘betonslagen’ en kleurschakeringen in aanbrengen. Zo wordt elke BetonDesign-vloer of wand- uniek, net als de uitstraling. Die is industrieel, warm en stijlvol tegelijk.

TRENDS EN KLEUREN

Forbo Eurocol houdt de markt scherp in de gaten om proactief op nieuwe trends in te spelen. Wordt de trend in tegeltechniek bijvoorbeeld grootformaattegels, dan ontwikkelt men een krachtige, soepel verwerkbare tegellijm die dit aankan. Ander voorbeeld: als architecten en interieurstylisten steeds vaker kiezen voor natuurtinten in tegelwerk, dan breidt Forbo Eurocol het voegenassortiment uit met voegmiddelen die daar perfect bij aansluiten. Die ontwikkeling is vergelijkbaar met het uitbrengen van de nieuwe BetonDesign-kleuren. De klant heeft tegenwoordig de keuze uit tien standaardkleuren.

Naast diverse tinten grijs, werden fraaie natuurtinten als ‘Stone Grey, Slate en Olive aan het assortiment toegevoegd. Voor grotere projecten, vanaf 450 m², kan de klant bovendien kiezen voor een special, zoals de kleur Rust. Die wordt dan op aanvraag in de benodigde hoeveelheid geproduceerd.”

VERWERKINGSKLAAR

BetonDesign werd ontwikkeld voor de professionele verwerker. Het mooie van dit product is, dat het verwerkingsklaar uit de emmer komt, in de kleur die de klant wil hebben. Je hoeft het alleen maar even mechanisch te mengen en dan kun je het zo vanuit de emmer op de wand of vloer aanbrengen. Je kunt BetonDesign verwerken als een egaal oppervlak, maar de meeste mensen kiezen voor willekeurige slagen die de verwerker met een vlakspaan in de toplaag maakt. Hierdoor ontstaat reliëf in de afwerking, met fraaie kleurschakeringen en diepte. Het is de hand van de vakman die het eindresultaat bepaalt. Elke BetonDesign-vloer of – wand krijgt hierdoor een eigen uitstraling. Het zijn ware kunstwerken en uniek in hun soort. Het oppervlak wordt met de tijd ook gevormd door de gebruiker. De vloer of wand leeft als het ware met je levensstijl mee en hierdoor ontstaan op termijn dus ook gebruikssporen. Zo krijgt een BetonDesign-vloer door de jaren steeds meer karakter. Elke kras of beschadiging vertelt zijn eigen verhaal, net als op een authentieke betonvloer.   

Meer stilte, meer comfort met Siniat dB: de geluidsisolerende gipsplaat

De Siniat dB gipsplaat is ideaal voor de constructie van scheidingswanden in woon -en werkruimten waar u geen last wil hebben van het geluid in de naast gelegen ruimte.

Er zijn van die plekken in woningen, scholen, hotels en kantoren waar de scheidingswanden het net iets harder te verduren krijgen. Plekken waar niet alleen de stootvastheid op de proef wordt gesteld, maar ook de geluidsbelasting iets hoger is dan normaal. Standaard gipsplaten komen in zo’n situatie net te kort, vandaar dat Siniat de dB gipsplaat heeft ontwikkeld. Wat hem onderscheidt is de verhoogde akoestische weerstand in combinatie met de verbeterde stootvastheid.

Het verschil in akoestische weerstand van de dB gipsplaat kan ten opzichte van een standaard gipsplaat oplopen tot maar liefst 6 tot 8 dB bij een vergelijkbare scheidingswandconstructie. Die meerdere dB’s betekenen voor de bouwer een grote mate van zekerheid dat de wand aan de minimum geluidseisen gaat voldoen. In de praktijk bepaalt namelijk niet alleen de tussengelegen wand de geluidsisolatie, maar ook bijvoorbeeld het plafond en de aansluitende wanden. Deze andere trillingswegen brengen de uiteindelijk geluidsisolatie omlaag. Bij de dB gipsplaat met verhoogde akoestische weerstand is de kans daarop zeer klein.

De Siniat dB gipsplaat is van het type DI volgens EN 520. De ‘D’ staat daarbij voor de grotere mate van Densiteit – zeg maar massa –van de plaat en dat zegt iets over de verhoogde akoestische waarde. De ‘I’ komt van het woord Impact en duidt op de verbeterde stootvastheid.

Video afspelen

Het wordt wel de ideale combinatie genoemd en het is een soort drie-eenheid: betere stootvastheid, verhoogde akoestische weerstand en nagenoeg te verwerken als een standaard gipsplaat. En dat is best bijzonder te noemen: bij toepassing van de dB plaat zijn geen speciale duurdere akoestische profielen, bredere wandopbouwen of bijkomende plaatlagen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Uit meetresultaten is gebleken, dat met een Siniat dB gipsplaat die is bevestigd op standaard metalen wandprofielen probleemloos de gewenste geluidsisolerende waarden worden behaald. Voor meer informatie kan je contact opnemen met jouw sales manager of kan je terecht op onze website.

weberfloor design; een cementgebonden gietvloer met karakter

Industriële materialen zijn uitgegroeid tot onmiskenbare designmaterialen. Er wordt steeds vaker gekozen voor het combineren van verschillende materialen en stijlen. Dit is zichtbaar in winkels, showrooms en andere commerciële ruimten, maar ook in woonkamers of bijvoorbeeld keukens.

Een vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in een ruimte. Met weberfloor design komt Saint-Gobain Weber Beamix tegemoet aan de laatste trends op vloergebied. Met dit product kan een unieke decoratieve en naadloze vloer met karakter gecreëerd worden. Rustiek en eigentijds, robuust, zacht, comfortabel en mooi. Van een stoere betonkleur tot warme zandkleurige tinten; weberfloor design is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en daardoor toepasbaar in uiteenlopende interieurstijlen.

PRODUCTEIGENSCHAPPEN

Een vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in een ruimte. Met weberfloor design komt Saint-Gobain Weber Beamix tegemoet aan de laatste trends op vloergebied. Met dit product kan een unieke decoratieve en naadloze vloer met karakter gecreëerd worden. Rustiek en eigentijds, robuust, zacht, comfortabel en mooi. Van een stoere betonkleur tot warme zandkleurige tinten; weberfloor design is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en daardoor toepasbaar in uiteenlopende interieurstijlen.

VOOR ALLE VLOEREN

Met weberfloor design kan de vloer heel vlak gemaakt worden. Het product vloeit namelijk perfect  uit. Het materiaal is geschikt voor op betonnen ondergronden, gietdekvloeren en zandcementvloeren met of zonder vloerverwarming. Ervan uitgaande dat deze voldoende vlak zijn. 

Het materiaal kan zelfs op een bestaande tegelvloer gegoten worden. Zo heb je in een handomdraai een vlakke, stoere, sterke gietvloer.

VOORSPRONG DOOR OORSPRONG

De vloeren voor de Nederlandse markt worden in Eindhoven geproduceerd. In het laboratorium is alle testapparatuur voorhanden om elk product uitgebreid te controleren op zaken als sterkte, kleur, hecht-treksterkte, slijtvastheid en alle overige kwaliteitseisen welke essentieel zijn voor de CE-normering. Daarmee voldoet weberfoor design gegarandeerd aan alle kleur- en kwaliteitseisen.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.weberbeamix.nl of contact opnemen met onze Accountmanager Vloeren; Mohammed Chehtite, via Mohammed.Chehtite@weberbeamix.nl of 06 – 13 89 39 83.

Royal Collection Marbles

Reeds sinds de klassieke oudheid staat marmer symbool voor status, puurheid en onsterfelijkheid, met als ultiem bewijs de onuitputtelijke bron van kunstschatten die de oude Grieken en Romeinen ons nalieten. In het begin van de 16de eeuw reisde Michelangelo naar verluid speciaal vanuit Florence en Rome naar de beroemde groeves bij Carrara, om daar de mooiste blokken van zijn geliefde gesteente uit te zoeken. Na diverse minimalistische stromingen in de afgelopen decennia, is marmer weer helemaal terug in ons hedendaagse interieur: we mogen weer rijkdom uitstralen. Onze nieuwe serie Sphinx Royal Collection MARBLES sluit naadloos aan bij deze behoefte en staat garant voor hoogwaardige kwaliteit, luxe én onderhoudsgemak.

Sphinx Royal Collection MARBLES heeft een soft matte uitvoering. Het design is aangepast aan de Nederlandse markt, dat wil zeggen niet te zware decors en nuances, maar meer eigentijds en tijdloos Dutch Design.

Deze serie is leverbaar in 3 kleuren, White-Grey-Black en is beschikbaar in de volgende formaten: 80×80, 20×80, 60×60, 30×60, 60×120, 30×120, 20×20, 22×25 (Hexagon), 8×80 en 8×60 (Plinten).

Aan de serie Sphinx Royal Decorations Collection zijn 2 Marbles decor tegels toegevoegd, Marbles Art en Marbles Stripes.

Eenvoudig warm: De nieuwe elektrische vloerverwarming van Gutjahr is snel en energiebesparend

Verwarming, ontkoppeling en afdichting in één: IndorTec THERM-E is een doordacht elektrisch vloerverwarmingssysteem Van Gutjahr – dat bovendien snel en eenvoudig kan worden aangebracht. Het is gebaseerd op een dragermat, die zich oriënteert naar de beproefde ontkoppelingssystemen. Dit maakt het systeem niet alleen zeer dun, maar ook bijzonder energie-efficiënt. IndorTec THERM-E is geschikt voor bijna alle vloerbedekkingen binnen.

Elektrische vloerverwarmingssystemen onderscheiden zich door hun extreem dunne laag. Daardoor moeten er geen dikke estriklagen worden opgewarmd – de vloerbedekkingen bereiken snel de gewenste temperatuur. De vloerverwarming van Gutjahr bewijst, dat het nog sneller en energiebesparender gaat. IndorTec THERM-E is zo geconstrueerd, dat de verwarmingskabels volledig met lijm ommanteld worden. Daardoor wordt niet eerst de onderconstructie verwarmd, maar de vloerbedekking. Bovendien zorgt de speciale geometrie van de mat ervoor, dat 30 procent minder holle ruimtes opgewarmd worden dan bij vergelijkbare systemen. Dit betekent dat dezelfde verwarmingscapaciteit met IndorTec THERM-E 10 procent minder energie nodig heeft.

Verwarming, afdichting en ontkoppeling in één

Als 3-in-1-systeem is de IndorTec THERM-E niet alleen verwarming, maar ook afdichting en ontkoppeling – een doorslaggevend voordeel, omdat elektrische vloerverwarmingen juist bij de sanering van badkamers vaak worden toegepast. Juist de ontkoppeling is een belangrijk onderwerp bij saneringen, omdat de verwerkers hier vaak te maken hebben met kritische ondergronden, zoals gescheurde dekvloeren of houten ondergronden. IndorTec THERM-E ontkoppelt de bedekkingen van de ondergrond en compenseert zo spanningen – net zo effectief als een „klassieke“ ontkoppelingsmat.

 

Bovendien kan het systeem direct als combinatieafdichting in badkamers worden toegepast – een algemeen keuringsrapport van het bouw- en woningtoezicht hiervoor is beschikbaar. 

Video afspelen

Dan hoeven verwerkers alleen nog bij de matvoegen, bij de voegen met aangrenzende bouwelementen en bij het eindstuk van de verwarmingskabel een afdichtingslijm en passende systeemafdichtbanden aan te brengen.

Snel en eenvoudig aan te brengen

Het aanbrengen van de IndorTec THERM-E is zeer eenvoudig. Dankzij de optimale vlakheid kan hij eenvoudig op de ondergrond worden gelijmd. Passende verwarmingskabels, die bij elke lengte dezelfde doorsnede hebben, klikken precies in elkaar. De radiale kabelgeleiding van de mat voorkomt daarbij, dat de kabels knikken of er hitteopstopping ontstaat. Door de open structuur kan hij ook snel met tegellijm worden ingesmeerd. In principe is een bewerking voldoende, wat zorgt voor een enorme besparing aan tijd en kracht voor de verwerkers“. Naast keramiek en natuursteen kan ook parket, laminaat, tapijt en PVC gebruikt worden als vloerbedekking.

 

Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met:

Dhr. Eric Pattenier
E-mail: eric.pattenier@ardex.eu

Keukentrend: Scandinavisch

Ontstaan in de jaren ’30 en nog steeds actueel: Scandinavisch design. Deze minimalistische woonstijl waar ruimte en licht centraal staan laat het hart van menig interieurliefhebber sneller kloppen. Ook in de keuken past deze woontrend prima. Omdat het Hoge Noorden periodes kent met weinig zonlicht, zien we in deze woonstijl voornamelijk lichte kleuren terug.

 

Denk bij een Scandinavische keuken vooral aan wit als basis. Om de keuken contrast te geven zijn pastelkleuren zoals zachtroze, lichtblauw of surfgroen leuke details, maar een zwart accent kan ook. Met strakke keukenfronten behoudt u het kenmerkende minimalisme. Combineer het geheel met accessoires van natuurlijke materialen als hout, leer en textiel om uw persoonlijke Scandinavische keuken af te maken.

 

Een moderne keuken volgens de Scandinavische trend: de Northern Nature. Met een strak, wit design is een rustige basis gecreëerd. Typische details, zoals het lichthouten tafelblad en de muur in pastelgroen, geven de keuken een mooie Scandinavische look. Moderne inbouwgadgets, zoals een draadloze telefoonoplader, maken de keuken helemaal compleet.  

Video afspelen

Vier stappen naar uw persoonlijke keuken

U wilt graag een mooie nieuwe keuken, maar wat u mooi vindt is persoonlijk en voor iedereen weer anders. Het is een optelsom van verschillende elementen, zoals uw basis woonstijl, uw favoriete trends, personal touch en uw budget. Denk eens na hoe deze elementen er voor u uitzien. De mix is voor iedereen anders. Het assortiment van Keller is zo samengesteld dat het altijd mogelijk is om binnen uw budget een persoonlijke droomkeuken te realiseren, zonder concessies te doen aan sfeer en uitstraling.